THN Lineair componenten

Lineair componenten

Het assortiment lineair componenten van THN bestaat uit gehard geslepen assen, lineair kogellagers, lineair lagerhuizen, asblokken en asondersteuningen. We hebben een ruim assortiment van alle lineair componenten. Van de gehard geslepen assen hebben we altijd minstens 50 ton op voorraad in handelslengten van 6000mm t/m 8000mm. Deze voorraad bevat vele assen in het meest voorkomende materiaal CF53, als ook diverse chroomstalen en RVS soorten.

Gehard geslepen assen

Gehard geslepen assen

Gehard geslepen assen, of ook wel lineair assen genoemd, levert THN al vele jaren en zijn zeer slijtvast door de geharde buitenkant en de 'zachte' kern. In ons eigen bewerkingscentrum maken we de assen op lengte en voeren we diverse bewerkingen uit.

Bekijk de gehard geslepen assen

Gehard geslepen assen

Lineair kogellagers

Lineair kogellagers

Lineair kogellagers zorgen voor een goede lineair geleiding. THN heeft een uitgebreid assortiment aan lineair kogellagers in as diameters van 5mm t/m 60mm en van 1/4" t/m 2" in veel verschillende uitvoeringen en typen. 

Bekijk de lineair kogellagers

Lineair kogellagers

Lineair lagerhuizen

Lineair lagerhuizen

Lineair lagerhuizen zorgen voor een goede bevestiging van de lineair kogellagers. Voor de meeste typen lagerhuizen is een open variant voor gebruik met asondersteuningen verkrijgbaar. Voor een spelingsvrije werking is vrijwel altijd een instelbare variant van het lagerhuis beschikbaar.

Bekijk de lineair lagerhuizen

Lineair lagerhuizen

Asblokken

Asblokken

Asblokken worden gebruikt voor het bevestigen van 'zwevende' assen. THN heeft een standaard assortiment asblokken met vier verschillende typen. De asblokken zijn eenvoudig te monteren en de maatvoeringen zijn volgens ISO 13012 - 1.

Ga naar de asblokken

Asblokken

Asondersteuningen

Asondersteuningen

Aluminium asondersteuningen worden gebruikt bij het bevestigen van radiaal geboorde gehard en geslepen assen op een ondergrond. De asondersteuningen worden meestal toegepast in combinatie met 'open' lineair kogellagers.

Ga naar de asondersteuningen

Asondersteuningen

Online tools