Specialist in technische producten

THN is specialist in technische producten die we verdeeld hebben in vijf productgroepen: zuigerveren, Fey lamellenringen, glijlagers, sinterfilters en lineair componenten. Deze miljoenen producten kunnen we door een slimme voorraad, verregaande IT-automatisering en efficiënte logistiek supersnel leveren. En daar willen we altijd 100% klanttevredenheid mee scoren. Dat lukt ons steeds beter omdat we daar elke dag hard aan werken. Want naast specialist in technische producten bouwen we ook op de ruim 75 jaar ervaring die THN inmiddels heeft opgedaan en op onze drie pijlers: betrokken, vernieuwen en leveren.

Ontdek meer dan 75 jaar THN historie

 • 1940

  THN wordt opgericht als technische groothandel

  Oprichting

  De broers H.J. Scheele en G.J.H. Scheele richten de Technische Handelsonderneming Nederland op met een vestiging in Enschede. Ze starten een technische groothandel in motoronderdelen.

 • 1950

  THN bouwt en verhuist naar een nieuw pand

  Nieuw pand

  De Technische Handelsonderneming Nederland groeit snel sinds de start. In 1950 wordt besloten om een nieuw pand te bouwen aan de Hendrik ter Kuilestraat 30 in Enschede. In dit pand is tegenwoordig onze sales afdeling gevestigd.

 • 1970

  THN specialiseert zich in zuigerveren

  Specialisatie

  De Technische Handelsonderneming Nederland gaat zich specialiseren in zuigerveren. Door het opkopen van de fabrieksvoorraad van Nova is het in één klap in bezit van minstens 1 miljoen zuigerveren.

 • 1974

  THN voegt glijlagers toe aan het assortiment

  Glijlagers

  Nadat het pand in de achterliggende jaren flink is uitgebreid om de zuigerveren in onder te brengen, blijkt er ook plaats voor glijlagers. De glijlagers worden als een nieuwe productgroep toegevoegd aan het assortiment. Inmiddels zijn er altijd minstens 1 miljoen glijlagers op voorraad.

 • 2001

  Uitbreiding en update van het pand

  Uitbereiding pand

  De voorraad wordt continue uitgebreid door de groei die jaar op jaar toeneemt. Daardoor wordt door de jaren heen het pand regelmatig uitgebreid en vernieuwd. In het begin van deze eeuw wordt het magazijn nog eens uitgebreid met 200m2 en komt daarmee op een totaal van 1000m2.

 • 2006

  THN voegt Fey lamellenringen toe aan het assortiment

  Fey lamellenringen

  Na een continue uitbreiding in de afgelopen 30 jaar voegt de Technische Handelsonderneming Nederland het Fey Lamellenringen GmbH agentschap als een nieuwe productgroep aan het assortiment toe. Tevens wordt voor het eerst de afkorting THN gebruikt.

 • 2007

  THN voegt gehard geslepen assen toe aan het assortiment

  gehard geslepen assen

  Met de aankoop van een nieuw pand is er ruimte voor uitbreiding van het assortiment met een nieuwe productgroep. THN voegt gehard geslepen assen toe aan het assortiment. Deze assen worden op lengte doorgeslepen en bewerkt volgens exacte klantspecificatie.

 • 2013

  THN voegt lineair componenten toe aan het assortiment

  lineair componenten

  THN breidt de productgroep van gehard geslepen assen uit met lineair kogellagers, lagerhuizen en asondersteuningen. Vanaf dat moment wordt de productgroep omgedoopt tot lineair componenten.

 • 2015

  THN viert het 75-jarig jubileum

  jubileum

  THN viert met trots het 75-jarig jubileum. Inmiddels hebben Alex en Wytse Scheele het bedrijf overgenomen van hun vader en staan zij al weer enkele jaren aan het roer van het prachtige familiebedrijf. En met dit mooie jubileum treedt er voor hen een nieuw tijdperk in. Want zij willen THN veranderen en vernieuwen om de klant nog beter van dienst te kunnen zijn.

 • 2018

  THN investeert in de toekomst

  Nieuwe huisstijl

  THN wil voorop lopen in de nieuwste ontwikkelingen en daarom investeren we volop om THN toekomstbestendig te maken. Een geheel nieuwe IT-infrastructuur is aangelegd, de opslagcapaciteit en het lineair bewerkingscentrum zijn uitgebreid en het machinepark is vergroot. Tegelijk met deze professionaliseringsslag presenteert THN zich in een geheel nieuw, maar uiterst herkenbaar, jasje.

THN panden historieTHN beter leren kennen?

We ontvangen u graag op ons hoofdkantoor in Enschede om kennis te maken en te bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Online tools