Fey Lamellenringe GmbH & Co. KG

THN assortiment Fey lamellenringen 01 1

Meer dan 75 jaar ervaring

In 1946 was type "FK2 AS" de eerste welke werd ontwikkeld en geproduceerd. Deze enkel gewonden lamellenring werd gebruikt in zuigers van verbrandingsmotoren om de afsluiting van ovale en versleten cilinders te herstellen. De lamellenringen waren gemaakt van verenstaal en zijn ook beschikbaar in rvs en legeringen geschikt voor hoge temperaturen.

THN assortiment Fey lamellenringen 01 1

Ontwikkeling van de Fey lamellenringen

De eerste toepassing van Fey lamellenringen was jarenlang succesvol, maar dit kon de economische toekomst van Fey nog niet veiligstellen. Een belangrijke voorwaarde voor de verdere ontwikkeling van de lamellenring afdichtingen was de ontwikkeling van een kostenefficiënte productiemethode. De ringen worden in ovale vorm thermisch gespannen. Na installatie in cilinders voor buitenspannende ringen en om assen voor binnenspannende ringen zijn ze rond en leveren ze een zo goed mogelijke afdichting.

Door deze mogelijkheden en het goede effect van slot en labyrinth afdichtingen was Fey in een positie om diverse afdichtingsoplossingen aan de industrie te bieden. Dit leidde tot meer aanvragen en benodigdheden welke zorgden voor een afdichtingsprogramma met diameters vanaf 15 t/m 1.300mm. In de tussentijd was het programma gegroeid tot ca. 16.800 typen met verschillende diameters, dikte en breedte maten en materialen.

Tevreden gebruikers van Fey lamellenringen zijn o.a. producenten van rollen en glijlagers, uitlaatkoppelingen, as lagers van rollend materieel, continu gietinstallaties en tandwielkasten.

Kwaliteitsnormen en milieunormen

THN Fey Logo 01

Fey Lamellenringe GmbH & Co. KG is gevestigd in de plaats Königsbrunn in Duitsland. De fabriek van Fey lamellenringen is gecertificeerd met:

  • Kwaliteitsnorm ISO/TS 16949:2009
  • Milieunorm ISO 14001:2004

THN Fey Logo 01

Technisch advies nodig?

THN Klantenservice Shirley 01

Wil je meer informatie over Fey lamellenringen en direct contact met een technisch adviseur? Bel ons op 053 - 432 34 46 of stuur een e-mail naar info@thn.nl. We helpen je graag.

Contact opnemen

Online productzoeker