Fey lamellenringen

THN assortiment Fey lamellenringen 01 1

Enkelgewonden en dubbelgewonden stalen afdichtingen

Fey lamellenringen zijn vooral effectief voor vetafdichting en voor het tegenhouden van vloeistoffen, vuil en stof. Naast de uitstekende afdichtingseigenschappen voor draaiende delen kunnen Fey lamellenringen met hun lage frictie en kleine contactvlak zorgen voor een significante reductie in temperatuur en slijtage.

THN assortiment Fey lamellenringen 01 1

FK3 enkelgewonden lamellen afdichtingsringen

THN Fey Lamellenringen fk3 isk 1 01

FK3 zijn enkelgewonden lamellen afdichtingsringen en verkrijgbaar in binnenspannende, buitenspannende en gecombineerde uitvoering. FK3 wordt toegepast voor onder andere vetafdichting voor rollenlagers en lagerbussen. Ze beschermen, indien ingevet, tegen stof en vocht. 

FK3 lamellenringen

FK5 enkel- en dubbelgewonden lamellen afdichtingsringen

THN Fey Lamellenringen fk5 asd 2 01

FK5 zijn enkel- of dubbelgewonden lamellen afdichtingsringen en verkrijgbaar in zowel binnenspannende als buitenspannende uitvoering. FK5 wordt veel toegepast voor het afdichten van lagers van segmenten, rollen van continue gietinstallaties, industriële stoom turbines, mobiele en stationaire aggregaten.

FK5 lamellenringen

FK6 dubbelgewonden lamellen afdichtingsringen

THN Fey Lamellenringen fk6 iskd 1 02

FK6 zijn dubbelgewonden lamellen afdichtingsringen en verkrijgbaar in binnenspannende, buitenspannende en gecombineerde uitvoering. FK6 wordt voornamelijk toegepast wanneer de afdichtingseisen hoger zijn. Ze beschermen, indien ingevet, tegen stof en vocht. 

FK6 lamellenringen

FK7 enkel- en dubbelgewonden lamellen zekeringsringen

THN Fey Lamellenringen fk7 dms 2 01

FK7 zijn enkel- of dubbelgewonden stalen zekeringsringen / borgringen. Ze zijn verkrijgbaar in zowel binnenspannende als buitenspannende uitvoering. FK7 zekeringsringen worden gebruikt voor axiaal borgen en toegepast in onder andere transmissie systemen, landbouwvoertuigen en het borgen van delen in de automotive industrie.

FK7 lamellenringen

FK8 kunststof lamellenringhouders

THN Fey Lamellenringen fk8 ld 4 01

FK8 zijn kunststof lamellenringhouders die gemaakt zijn van Polyamide 6 (PA6). Ze zijn voorzien van een dubbelgewonden lamellenring en ook beschikbaar met een mineraalvezel versterking. De FK8 kunststof lamellenringhouders worden veel toegepast als afdichting tegen vetlekkage bij rollagers en voor het afdichten tegen vuil en spatwater.

FK8 lamellenringhouders

Officieel agentschap Fey lamellenringen

THN Fey Logo 01

THN heeft al meer dan 30 jaar ervaring met Fey lamellenringen en sinds 2006 hebben we het officiële agentschap verkregen van Fey Lamellenringe GmbH. Fey is al sinds 1946 op met de enkelgewonden lamellenring die werd gebruikt in zuigers van verbrandingsmotoren om de afsluiting van ovale en versleten cilinders te herstellen.

Over Fey

Fey brochure downloaden

THN Brochure Fey Downloaden 01

Download de brochure van Fey waarin je alles vindt over Fey lamellenringen. Je leest in de brochure meer over de functie van deze afdichtingsringen en er is een uitgebreid overzicht van alle typen lamellenringen inclusief technische specificaties.

Download brochure

Technisch advies nodig?

THN Klantenservice Shirley 01

Wil je meer informatie over Fey lamellenringen en direct contact met een technisch adviseur? Bel ons op 053 - 432 34 46 of stuur een e-mail naar info@thn.nl. We helpen je graag.

Contact opnemen

Online productzoeker