Sinterfilters

Sinterfilters

In steeds meer toepassingen worden sinterfilters ingezet. Deze sinterfilters worden vervaardigd uit brons, RVS of polyethyleen. De sinterfilters kenmerken zich door nauwe toleranties, een goede prijs-/ kwaliteitverhouding en een ruim filterbereik van 0,5 tot 200µm voor RVS en 8 tot 200µm voor brons. THN levert een uitgebreid standaard assortiment sinterfilters, ook wel PUKS genoemd. Naast het standaard assortiment levert THN ook veel maatwerk sinterfilters. Dit ontwerpen en ontwikkelen wij samen met de klant zodat wij sinterfilters kunnen leveren volgens exacte klantspecificatie.

Kenmerken

Belangrijke kenmerken van sinterfilters zijn:

  • Hoge temperatuurbestendigheid
  • Thermische stabiliteit
  • Goede roestwerende eigenschappen
  • Hoge mechanische sterkte
  • Flexibel ontwerp
  • Zelf ondersteunende vormdelen die geschikt zijn voor hoge drukverschillen

Materialen

SIKA-B: Dit zijn gesinterde poreuze bronzen delen die geproduceerd worden uit sferisch brons poeder. Deze delen zijn zeer corrosiebestendig, worden gekenmerkt door de hoge structurele stabiliteit en sterkte, zijn zelfondersteunend en geschikt voor hoge differentiële drukken.

SIKA-R: Dit zijn gesinterde poreuze RVS delen die geproduceerd worden uit onregelmatig gevormd RVS poeder dat meestal AISI 316L is. Deze delen zijn sterker dan bronzen filters doordat het poeder onregelmatig gevormd is. Tevens zijn ze geschikt voor hogere temperaturen.

Toepassingen

Sinterfilter toepassingen

PUKS

PUKS

PUKS zijn gesinterde geluidsdempers met draadaansluiting. De gesinterde geluidsdempers zijn verkrijgbaar in brons en RVS uitvoeringen. We hebben een uitgebreid standaard assortiment op voorraad van de meestgebruikte PUKS.

Bekijk het assortiment PUKS

PUKS

Maatwerk sinterfilters

Maatwerk sinterfilters

Door de groeiende vraag naar maatwerk sinterfilters bestaat inmiddels een overgroot deel van de sinterfilters die THN levert uit maatwerk. In nauwe samenwerking met de klant ontwerpen en ontwikkelen we sinterfilters volgens exacte klantspecificatie. Ook benieuwd wat we voor u kunnen betekenen met maatwerk sinterfilters?

Lees meer over maatwerk sinterfilters

Maatwerk sinterfilters

Download brochure

image

In de sinterfilter brochure van THN vindt u alles over onze sinterfilters. Van een overzicht van de PUKS, technische eigenschappen tot uitgebreide informatie over de materialen.

Download sinterfilter brochure

image

Klantenservice

THN Klantenservice

Bent u op zoek naar PUKS of wilt u meer informatie over maatwerk sinterfilters? Bel ons even. We helpen u graag.

Bel ons op: 053 - 432 34 46

THN Klantenservice

Online tools