THN is al sinds 1940 een begrip als technische toeleverancier

THN is specialist in technische producten die we verdeeld hebben in vijf productgroepen: zuigerveren, Fey lamellenringen, glijlagers, sinterfilters en lineair componenten. Deze miljoenen producten kunnen we door een slimme voorraad, verregaande IT-automatisering en efficiënte logistiek supersnel leveren. En daar willen we altijd 100% klanttevredenheid mee scoren. Dat lukt ons steeds beter omdat we daar elke dag hard aan werken. Want naast specialist in technische producten bouwen we ook op de ruim 80 jaar ervaring die THN inmiddels heeft opgedaan.

Ontdek 80 jaar THN historie in de tijdlijn

 • 1940

  THN wordt opgericht als technische groothandel

  THN history timeline 01 1

  De broers H.J. Scheele en G.J.H. Scheele richten de Technische Handelsonderneming Nederland op met een vestiging in Enschede. Ze starten een technische groothandel in motoronderdelen.

 • 1950

  THN bouwt en verhuist naar een nieuw pand

  THN history timeline 01

  De Technische Handelsonderneming Nederland groeit snel sinds de start. In 1950 wordt besloten om een nieuw pand te bouwen aan de Hendrik ter Kuilestraat 30 in Enschede. In dit pand is tegenwoordig onze sales afdeling gevestigd.

 • 1970

  THN specialiseert zich in zuigerveren

  THN history timeline 04 1

  De Technische Handelsonderneming Nederland gaat zich specialiseren in zuigerveren. Door het opkopen van de fabrieksvoorraad van Nova is het in één klap in bezit van minstens 1 miljoen zuigerveren.

 • 1974

  THN voegt glijlagers toe aan het assortiment

  THN history timeline 03 3

  Nadat het pand in de achterliggende jaren flink is uitgebreid om de zuigerveren in onder te brengen, blijkt er ook plaats voor glijlagers. De glijlagers worden als een nieuwe productgroep toegevoegd aan het assortiment. Inmiddels zijn er altijd minstens 1 miljoen glijlagers op voorraad.

 • 2001

  Uitbreiding en update van het pand

  THN history timeline 02

  De voorraad wordt continue uitgebreid door de groei die jaar op jaar toeneemt. Daardoor wordt door de jaren heen het pand regelmatig uitgebreid en vernieuwd. In het begin van deze eeuw wordt het magazijn nog eens uitgebreid met 200m2 en komt daarmee op een totaal van 1000m2.

 • 2006

  THN voegt Fey lamellenringen toe aan het assortiment

  THN history timeline 05

  Na een continue uitbreiding in de afgelopen 30 jaar voegt de Technische Handelsonderneming Nederland het Fey Lamellenringen GmbH agentschap als een nieuwe productgroep aan het assortiment toe. Tevens wordt voor het eerst de afkorting THN gebruikt.

 • 2007

  THN voegt gehard geslepen assen toe aan het assortiment

  THN history timeline 06 1

  Met de aankoop van een nieuw pand is er ruimte voor uitbreiding van het assortiment met een nieuwe productgroep. THN voegt gehard geslepen assen toe aan het assortiment. Deze assen worden op lengte doorgeslepen en bewerkt volgens exacte klantspecificatie.

 • 2013

  THN voegt lineair componenten toe aan het assortiment

  THN history timeline 07 1

  THN breidt de productgroep van gehard geslepen assen uit met lineair kogellagers, lagerhuizen en asondersteuningen. Vanaf dat moment wordt de productgroep omgedoopt tot lineair componenten.

 • 2015

  THN viert het 75-jarig jubileum

  THN history timeline 08

  THN viert met trots het 75-jarig jubileum. Inmiddels hebben Alex en Wytse Scheele het bedrijf overgenomen van hun vader en staan zij al weer enkele jaren aan het roer van het prachtige familiebedrijf. Met dit mooie jubileum treedt er voor THN een nieuw tijdperk in van vernieuwing en uitbreiding.

 • 2018

  THN investeert in de toekomst

  THN history timeline 09

  We investeren volop om THN toekomstbestendig te maken. Een nieuwe IT-infrastructuur is aangelegd, de opslagcapaciteit en het lineair bewerkingscentrum zijn uitgebreid en het machinepark is vergroot. Tevens presenteert THN zich in een geheel nieuw, maar uiterst herkenbaar, jasje.

 • 2020

  Nieuw Customer Portal

  THN history timeline 10

  In een bijzonder jaar, waarin THN tevens zijn 80-jarig bestaan viert, introduceren we een volledig nieuw Customer Portal. Klanten krijgen direct inzicht in de actuele voorraad, staffelprijzen zijn live zichtbaar, en met zoekfuncties en filters vinden klanten makkelijk hun producten. Vaste klanten bestellen direct vanuit de Customer Portal en betalen op rekening.

 • 2023

  Uitbreiding lineair bewerkingscentrum

  Over THN historie 2023

  THN heeft recentelijk haar lineair bewerkingscentrum versterkt met extra machines, waaronder een polijstmachine en een CNC-draaibank. Deze investeringen zijn van groot belang geweest om onze productieprocessen te verbeteren en te voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen, dit alles met als uiteindelijk doel onze klanten te voorzien van meer multifunctionele en hoogwaardige oplossingen.

Even kennismaken?

THN Over Commercieel Directeur 01

We nodigen je graag uit om jou en je bedrijf beter te leren kennen. De koffie staat voor je klaar en we laten je zien hoe we werken en wat we te bieden hebben. Neem contact met ons op, dan plannen we een kennismaking in. Tot dan!

Ja, ik wil kennismaken

Online productzoeker